Klávesové syntezátory Korg

Podíváme-li se na nabídku klávesových hudebních nástrojů v internetových obchodech s hudebninami, pak je zřejmé jejích základní rozdělení, tak jak jej uživatelé vyhledávají. Mezi klávesové nástroje tak patří samozřejmě klávesy (keyboardy), workstationy, digitální piana, digitální varhany, akordeony, ale také i syntetizátory. My se zaměříme na poslední skupinu a to konkrétně na syntezátory značky Korg.

Co to jsou syntetizátory? Jedná se o elektronické hudební nástroje (klávesové), které pro tvorbu zvuku využívají tzv. syntézy zvuku. Výrobců, kteří nabízí syntetizátory je samozřejmě celá řada. My jsme se dnes rozhodli představit modely od firmy Korg. V některém z dalších článků se můžeme podívat i po jiných značkách (pokud vás zajímá nějaká konkrétní, určitě nám napište do redakce a my pro vás zjistíme bližší informace).

Syntetizátory se dělí do dvou základních skupin a to analogové a digitální. Samostatnou částí jsou pak klávesové syntetizátory.

Cenově dostupné syntetizátory

Firma Korg připravila bohatou nabídku klávesových syntezátorů, které se pohybují na částkách již od cca jednoho tisíce korun výše (v tomto případě se jedná o základní analogové modely). Abychom byli přesní, tak máme na mysli model Korg Monotron (základní model či provedení DELAY a DUO).

S rostoucími nároky uživatelů roste i cena, za jakou si lze pořídit klávesové syntezátory značky Korg. Do modelů jsou zapracovány nejnovější technologie a funkce. Syntezátory jsou určeny jak pro začátečníky, tak i pro profesionální využití (modely z vyšší třídy).

Současným TOP modelem syntezátoru od firmy Korg je syntezátor Korg Kronos X. Ten je dodáván ve třech verzích (nejjednodušeji je lze specifikovat počtem kláves – model X61 má 61 kláves, model X73 73 kláves a model X88 s 88 klávesami).