The Tap Tap rozezní své bicí soustavy v Lucerna Music baru

Slyšeli jste už o kapele The Tap Tap? Pokud ne, jistě byste měli svou chybu napravit. The Tap Tap jsou jedinečný projekt, který pod taktovkou Šimona Ornesta sdružuje sbor tělesně postižených hudebníků. Co je ale na celé věci nejlepší?

Jejich hudební počiny s přehledem válcují většinu české hudební produkce.

Kdo to vlastně je?

The Tap Tap fungují už od roku 1998, o osm let později pokřtili v pražské Arše své první CD. Těžko je někam zařadit žánrem, jejich repertoár je široký a běžné hudební škatulky jsou jim malé. Kapela ze studentů Jedličkova ústavu hraje převážně na bicí soustavy, conga, bonga nebo woodblocky, takže nejde o žádné dětské hudební nástroje, ale bicí nástroje, které má problém zkrotit leckterý zdravý hudebník.

Na doprovodné nástroje (většinou flétny, dechy a klávesy) hrají profesionální hudebníci ze známých kapel. S The Tap Tap spolupracují například Vojta Dyk, Xindl X nebo David Koller. Mnoho z nich nezapůjčilo jen svůj hlas a akustické kytary, ale i písně ze svého repertoáru.

Konec světa se nekoná

Hudba The Tap Tap naplňuje posluchače optimismem, energií a dobrou náladou. Jako by bylo jejich posláním dělat svět veselejším. Tomu odpovídá i jejich poslední projekt nazvaný Konec světa – zrušeno, se kterým v prosinci ve Stání opeře sklízeli obrovský úspěch.

Pokud chcete být příště u toho, až The Tap Tap rozezní své bicí soustavy a klávesy, přijďte 10. března do Lucerna Music baru, kde vystoupí v rámci koncertu proti rasismu.